Маслени отоплители

Не откривате това, коeто търсите? Пишете ни!
Успешно изпратихте своето запитване. Скоро ще се свържем с вас.
captcha

Маслени отоплители - те предлагат ефективно много евтино отопление, което ги прави доста предпочитани за халета, сервизи и други големи индустриални помещения. Маслените отоплители може да работят с повечето видове отработени масла, например моторно, трансмисионно, хидравлично, дизелно гориво. Също с масло от типа НВО І, ІІ и ІІІ с кинематичен вискозитет не по-висок от 6,00 mm2/s при температура 20 ºС. Но при температура на точката на възпламеняване не по-ниска от 40 ºС и плътност не по-малка от 0,94 g/см3. Препоръчително е да не се използват трансформаторни масла, тъй като може да съдържат компоненти, опасни за работата на масленият отоплител. 

Безопасност при експлоатаци
Ел. отоплителните уреди са безопасни, стига да се спазват инструкциите за употреба. Маслените отоплители не правят изключение.

Изберете ел. маслен радиатор, оборудван с автоматично спиране при преобръщане и сензор за прегряване. Ако защита от прегряване не присъства или не работи правилно, може да се сблъскате с горещи изтичания на масло, които могат да предизвикат пожар.

В допълнение, най-добрият електрически маслен радиатор е оборудван с дръжки, които остават хладни по време на работа и колелца, които не се плъзгат и са достатъчно високи, за да се позволи безопасното използване и върху дебел килим или други повдигнати повърхности.

Добре е да не използвате ел. калорифер в комбинация с удължител, тъй като той обикновено не поддържа високата мощност на работа и могат да настъпят нежелани инциденти.